sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Loimaan tuloksia ja Hertan askartelupaskarteluja

Ei sitten mennytkään viikonloppu ihan suunnitelmien mukaan, kun meiltä peruuntui kyydit Loimaan rotunäyttelyyn ja jätin sitten Hertan kokonaan pois (..harmi sinänsä, meidän Lady Gaga kostyymit ois ollu just hienot senior handler luokassa.. ;<).

Mutta Ilpon kasvattaja otti onneksi Ilpon mukaan näyttelypaikalle ja miun tehtäväksi jäikin sitten vaan jännitellä täältä kotoa käsin tuloksia! Ilpo oli luokassaan toinen ja palkittiin ykköspalkinnolla!! Lisäksi Ilpon lähisukulaiset pärjäsivät niin ikään hienosti, mm. Ilpon isän Kanteborgs Winstonin jälkeläisryhmä sai kultaa, Ilpon "kolme neljäsosaa veli" K. Igor (i. Kanteborgs Winston, e. Lindåsens Indra joka on Ilpon emän emä) oli BIS 3, Ilpon emän emän jälkeläisryhmä palkittiin myös kullalla jne... Ylipäätään Ilpon kasvattajan ponit pärjäsivät upeasti, sillä BIS-kolmikosta ei muita löytynytkään ;) Toivottavasti jollekin paikan päälle päässeelle kuvaajalle on Ilpokin eksynyt kameran eteen, eli lisäilen kuvia tännekin heti kun semmoisia löydän :)

Ilpon pitäisi nyt sitten uuden suunnitelman mukaan kotiutua parin viikon sisällä.

Sitä odotellessa Hertta järjestääkin pientä väliohjelmaa! Hertallehan ei mitkään valmiit "lelut" käy, vaan se keksii sille päälle sattuessaan vähän omaa ohjelmaa karsinassa. Vesiämpärin kanssahan meillä on ollut erinäisiä ongelmia, kun tuo ihana (..ja kiltti.. ja kaunis.. ja viisas.. ja muutenkin täydellinen) riiviö nostelee ämpäriä ulos ruokakupista. Ensin ruvettiin köyttämään ämpäri seinään kiinni. Sitten vaihdettiin muoviämpäri metalliin (..niistä ei irtoa kahvat niin helposti). Sen jälkeen vaihdettiin paalinaru vähän paksumpaan köyteen, koska paalinarun nyt saa tarvittaessa vaikka järsittyä poikki:


Tällä hetkellä ämpäri ei ole irronnut muutamaan viikkoon, koska solmut on karsinan ulkopuolella (eli Hertta ei pääse avaamaan niitä, sillä senkin se osaa...) ja naru tarpeeksi paksua.

Mutta nyt neiti poni oli sitten keksinyt uuden hauskan jutun. Ilmeisestikin protestina laihdutuskuuristaan Hertta on alkanut järsiä tietään viereisen karsinan ruokakupille (jossa siis majailee tällä hetkellä Kuisma):


Varsin kova missio näyttäisi olevan päällä, koska nuo tuhot on tulleet parissa päivässä. Alemmasta laudanvälistäkin on vähän yritetty mennä läpi... Nyt sitten suihkuttelin kyseisen alueen ensi hätään tervankusella (tervan poltossa syntyvä nestemäinen sivutuote, jota meillä käytetään kesäaikaan myös hyönteiskarkottimena...), että saa nähdä vieläkö tuo termiitti jaksaa vaivautua sitä järsimään. Seinien syöminen saisi kyllä mieluiten loppua yhtä nopeasti kuin se on alkanutkin, kun en ihan välttämättä haluaisi että esim. naapurikarsinassa majaileva Kuisma keksisi sitä... :f

Ja tosiaan tarkennuksena vielä, että ei Herttaa nyt ihan nestepaastolla pidetä vaikka se dietillä onkin. Iltaheiniä on vaan annettu vähän vähemmän kuin aikaisemmin :D Hertta on kuitenkin kohtuullisen tarkka saavutetuista linjoistaan ja ruokakupin alunen näyttääkin useimmiten tältä:

Hertta-paran ruokakupissa kun on reikä (..koska siinä oli muovitulppa, mutta joku imbesilli-poni repi sen hampaillaan irti niin monta kertaa että se hävisi...), niin sen allehan tippuu kauranjyvä jos toinenkin! Mutta Hertan kaltaiset fiksut ponit onneksi tietää, että heinät sivuun siirtämällä ja puruja varovasti puhaltamalla saa purut siivottua pois tieltä, jolloin purua vähän painavammat kauranjyvät jää lattialle...

1 kommentti: