maanantai 16. huhtikuuta 2012

Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta :)

Jyväskylän ravireissulta kertyi tällä kertaa lähinnä kokemusta - kolmestatoista ponista sijoitus oli yhdeksäs ja aikakin varsin vaatimaton 3.19,1. Ja tuomaristolle voisi varmaan lähettää kiitoskirjeen hylkäämättä jättämisestä liikojen laukkojen takia ;)
Lämmitystä
Valjastuskatoksessa hengailua starttia odotellessa - tässä hommassa Hertta on sentään ihan ku vanha tekijä ;)
Etukaarteessa, Hertta jossain tuolla poniryppään seassa.
...ja Hertan tyylinäyte.


Tosiaan poni päätti sitten hyppiä laukalle jatkuvasti. Syitä voi tietysti olla monia, ensimmäisenä mieleen tuli kenkä"valinta" radalle, kun Hertta juoksi vielä talvikengässä (tosin lyhyessä hokissa, mutta hokit kuitenkin joka jalassa). Killerin rata olikin jo ihan kesäkunnossa (joskin pehmeä). Ja ylipäätään pehmeä rata nyt ei vaan sovi kaikille ja Hertalla on tosi vähän kokemusta sellaisella juoksemisesta. Ja no, viimeinen 500m tultiin 3.02 vauhtia, että ei Hertta vielä siihen pysty vastaamaan :D Tämähän oli vasta Hertan ensimmäinen startti "kovemmassa" sarjassa.

Lisäksi pohdin tuossa, että osaltaan ongelmaan varmaan vaikuttaa se, että laukkaaminen on Hertalle nykysin huomattavasti helpompaa kun mitä se esim. vuosi sitten oli. Eihän tuo raukka suurinpiirtein edes osannut lapsena laukata (no, ei se kyllä osannut ravatakaan, kun ei se tehnyt muuta ku syöny ja maannu, mieluiten yhtä aikaa). Nyt kun voimaa ja lihasta on tullut lisää, on se laukankin ylläpitäminen helpompaa, joten sitä on mukavampi painella :D

Summa summarum, ponissa tai treenissä ei oo mitään vikaa, mutku ympäristötekijät ja olosuhteet jja jja jja.. Eiks se niin mee aina? ;) Joka tapauksessa, toimintasuunnitelmana on vaihtaa kesäkenkiin asap, laukat alas _heti_ lenkillä ja toukokuun puolella hiitille kokeilemaan mikä on meininki. Tässä nyt mitään sopivia startteja ole muutenkaan tiedossa, joten hyvää aikaa treenata siis... Eli ei muuta ku leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti