tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ihan tyhmä

..keli nimittäin.

Tänään oli tarkoitus ajaa Hertan kanssa vielä kunnon lenkki ja pitää sitten keskiviikko ja torstai vapaata ja perjantaina & lauantaina liikutella kevyesti.

Koska viime kerralla ajellessa Hertta oli kotiin päin tullessa vähän hankalalla päällä ja yritti väistellä pidätteitä nostamalla päätään, vaihdoin kuolaimet suorasta kumikuolaimesta normaaliin raviniveleen (mikä käytössä myös starteissa) ja näppäränä tyttönä askartelin "alamartingaalin" jostain Pompun vanhasta apuohjan pätkästä.
Lähtiessä huomasin, että raippa oli jäänyt reestä pois, joten sehän piti sitten käydä hakemassa.. :D
Olin tosiaan jo ajatellut, että rekikelit on tältä keväältä ohi, mutta eilen satoi vielä jotain tyhmää valkoista juttua sen verran paljon, että päätin lähteä reen kanssa liikenteeseen. Alkumatkasta tuli jo vahvistettua teoriaa siitä, että Hertta on entisessä elämässään ollut itärajalla eturintamassa. Jalaksen alle jäädessään kivet ja hiekka pitää nimittäin aika kivaa meteliä, mutta Herttanen pistelee menemään samaa tahtia eteenpäin eikä nykyään enää edes korvaansa lotkauta :D

Hertan kanssa ei ole tilsojen tai liukastelun kanssa ollut mitään ongelmia koko talvena. Varsinkin noiden jäähokkien kanssa (jotka vaihdettiin Hertalle viikko ennen Leppävirran starttia) on saanut päästellä viime viikkojen peilijääkelit ihan rauhassa. Mutta nyt sitten, kun peilijään päällä oli pari senttiä lunta ja keli pikkasen plussan puolella, niin eiköhän homma kääntynyt järkyttäväksi liukasteluksi samantien. Pariin kertaan kävin kopauttamassa tilsat pois (arvatkaa muuten oliko miulla mitään sopivaa apuvälinettä tai edes hanskoja mukana? No ei tietenkään..), mutta eipä siitä kunnon lenkin ajamisesta mitään tullut.

Seuraava allekirjoittaneen kuningasidea oli sitten kurvata yhdelle metsätielle, missä ei ole ajettu kertaakaan koko talvena. Muuten ihan pätevä idea, mutta sitä tietähän ei ollut myöskään aurattu koko talvena.. Hertta teki sitten ihan oma-alotteiset uukkarit humahdettuaan kaulaansa myöten lumeen :D Löydettiin sitten lopulta metsätien pätkä missä pääsi ajamaan vähän kovempaakin (kun pohja ei ollut jäässä), mutta lenkin pituus jäi reiluun puoleen tuntiin, josta turhan paljon oli varovasti köpöttelyä. Mutta positiivistahan tässä oli se, ettei Herttaa tarvinnut lenkin jälkeen loimittaa, koska neidin fullneck-fleece löytyi tänään neidin karsinasta pskassa pyöriteltynä... Iskä epäili että poninretaleelle oli tullut yöllä kylmä, kun se loimi oli pitänyt repiä karsinan ulkopuolella olevasta telineestä pois.. :))

Näillä näkymin liikutan Hertan kyllä suunnitelmien mukaan perjantaina ja lauantaina, ensin perjantaina mitä luultavimmin irtojuoksutan sitä vähän tarhassa (saa samalla Kukka vähän liikuntaa :p) ja lauantaina käydään sitten kevyesti testaamassa kaasun ja jarrun löytyminen ja ottamassa pari lyhyttä nopeaa pätkää. Mikäli siis tää tyhmä keli ei jatku :)
Erittäin tärkeä ja laadukas kuvituskuva ratsukosta Bätmän-Hertta.
Ja tosiaan, ensi sunnuntaina päräytellään taas menemään:
1. ponilähtö klo 17:15 A-Ponit tasoitusajo 1100 m p. 3.20.0 + 20 m/ 3,5 s P. 80 e.
# Hevonen / Ohjastaja Matka:rata Autoennätys Tasoitusennätys Voittosumma
1 Sörbys Zonata / Vilma Jurvanen 1100: 1 3.26,4ly 0 €
2 Aarteen Niiskuneiti / Otto Kiviharju 1100: 2 3.32,7ly 0 €
3 Golda von Mixx / Ria Vaakanainen 1100: 3 0 €
4 Kurun Eldorado / Noora Kallunki 1100: 4 3.39,0ly 0 €
5 Ponikujan Joonatan / Vilma Lepistö 1100: 5 3.25,5aly 3.20,6ly 50 €
6 Aarteen Ti-Ti-Uu / Viivi Tuunanen 1100: 6 0 €
7 Aarteen Mini / Miina Mässeli 1140: 1 3.13,7ly 134 €
8 Veronica Rose / Annika Rantala 1140: 2 3.14,1ly 26 €
9 A.S. Timberlake / Laura Vesalainen 1160: 1 3.12,6ly 34 €
10 Elven Alouette / Linda Pitkänen 1160: 2 3.11,7ly 80 €
11 Rama Chiron / Julia Kiukas 1180: 1 3.08,5ly 40 €
12 Bernoban Mitti Leidi / Annika Luukkainen 1200: 1 3.38,9aly 3.03,9ly 290 €


Jännä nähä miten kilvanjuoksu Hertalta onnistuu! Aikaisemminhan lähtöpaikka on ollut aina paalulta ja mikäli muistan oikein ni Hertta ei oo tainnu koskaan kilpailutilanteessa ketään ohittaa (yllättäen, kun kolmesta startista kahteen on startattu lähtönumerolla 1).. Ja nuo ennätyksettömät nyt voi pinkasta paalulta ihan mitä aikoja vaan, joten jospa vaikka maaliin saakka päästäisiin ja pari ohitusta tehtäisiin matkalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti